dinsdag 16 september 2008

Mascarponetaartmet verse frambozen (of aardbeien)




Een taart uit mijn favoriete dessertenkookboek 'desserts voor de feestdagen' van de Weekend Knack. Je hebt ongeveer 30 minuutjes nodig om hem klaar te maken en dan moet hij enkele uren in de frigo. Geen oven nodig dus.

Nodig voor 6:
Bodem: - 150g petits-beurres met chocolade, verkruimeld
- 50 g zachte boter
Vulling:  - 250g plattekaas
- 250g mascarpone
- 1 zakje gelatine in poedervorm
- 0.5 dl room
- 2 el poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- een bakje frambozen of twee
- frambozencoulis (diepvries of vers)

Meng de verkrimelde loekjes met de gesmolten boter. Druk het mengsel goed aan op de bodem van een springvorm en laat in de koelkast hard worden.
Bereid de vulling: meng mascarpone, plattekaas, in de room opgeloste gelatine en poedersuiker.
Giet een laagje van dit mengsel op de koekjesbodem, verdeel daarover de frambozen en brang opnieuw een laag kaasmengsel aan.
Laat enkele uren opstijven in de de koelkast. Serveer met frambozencoulis en enkele overgebleven vruchten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Probeer ik binnenkort uit. Maar de petit beurres vervang ik door speculaas, denk ik.