maandag 8 september 2008

Perzikkentaartjes




Na uren file, vieze toiletten langs de weg, één platte band en een pracht twee weken vakantie in herinnering hebben we Belgie dan toch bereitkt. Zestien uur hebben we erover gedaan!
Op de heenweg naar frankrijk hadden we een uitgebreide picknick mee, maar op de terugweg moesten we het doen met de slechte wegrestaurants onderweg! Zeker niet aan te raden! Daarom hier een heerlijk picknickideetje, erg simpel om te maken. Perzikkentaartjes (hetzelfde recept met pruimen is zeker ook een aanrader!!)

Nodig:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 50g perzikkenconfituur, of pruimenconfituur naargelang welk soort taartjes je maakt
- 2 perzikken, in stukjes (pruimen)
- 2 eierdooiers
- 40 g kristalsuiker

Eerst rol je het deeg open op bakpapier en duw je er cirkeltjes uit met behulp van een glas. Prik vervolgens in het midden een paar gaatjes. Bestrijk ze met wat eigeel en strooi er dan wat suiker op. Schep in het midden een beetje confituur en wat blokjes perzikken. Tenslotte bak je de taartjes 13 minuten op 180 graden.

Erg simpel en toch heel lekker, ideaal om mee te nemen als picknick.
Succes!



Geen opmerkingen: